Onze les in yoga is een yogales

We bieden beginnende en ervaren beoefenaars van yoga de ruimte voor kennismaking en verdieping. Na een eerste gesprek en rondleiding introduceren we onze kijk op de yogales. Het woord ‘yogales’ zegt het al, we geven les aan de hand van yogahoudingen, maar ook óver yoga. We bouwen de lessen stapsgewijs op. We behandelen het ontstaan van de yoga, welke levenslessen je uit de yoga kunt halen en hoe de yoga je op fysiek, mentaal en energetisch niveau sterker kan maken.

Inschrijven

Eenvoudig aanmelden voor onze yoga lessen kan eenvoudig via

 

Hiervoor moet je éénmalig (gratis) registreren.

SJAMANISTISCHE RUIMTE

Sjamanistische ruimte

In de sjamanistische ruimte word je uitgenodigd om jezelf te ontwikkelen op jouw levenspad. Door middel van sjamanistische technieken, zoals de trancereis, klank, ritme en dans, krijgt je toegang tot jouw ziel en jouw plaats in het grote veld. Na iedere oefening zijn er deelrondes met de groep en de leraar.De lessen staan open voor iedereen en je kunt per keer besluiten om je mee wilt doen.Ook als het geheel nieuw voor je is ben je welkom! 

Wees niet verlegen en kijk op de dinsdag avond weer aan wat de reis je kan brengen.

Wordt gegeven door: Ellen Grootoonk

Een les duurt: 1 uur

Hatha Alignment is een variant op de Hatha yoga, geïnspireerd op Iyengar yoga. Binnen de Iyengar yoga (ontwikkeld door de bekende yoga teacher B.K.S. Iyengar) is er veel aandacht voor het in lijn brengen van de asana’s: de alignment. Op deze manier zorg je ervoor dat je je de houdingen aanleert zoals ze ooit bedacht zijn en maak je optimaal gebruik van het effect van de houdingen op je lichaam. Daardoor bereik je een grotere oplettendheid en zorg je ervoor dat je met je volledige aandacht bij de asana’s bent.  Het ‘in lijn brengen’ heeft niet alleen te maken met je lichaam. Alle vijf niveaus van jou als persoon werken hierin samen: het fysieke lichaam, het energielichaam, het mentale, intellectuele en het spirituele lichaam. Binnen Hatha Alignment maken we veel gebruik van hulpmiddelen, zoals blokken, riemen en kussentjes. Hierdoor ben je beter in staat om je asana’s goed uit te lijnen. Op die manier versterk je je houding in het dagelijks leven en maak je je lichaam flexibeler. Zoals B.K.S. Iyengar zelf zei: breek de houding niet, maar breek de omgeving.

Begin je weekend goed en kom op de zaterdag ochtend mee oefenen met deze fijne stijl van yoga!

Wordt gegeven door: Charlotte Patty

Een les duurt: 75 minuten

HATHA ALIGNMENT

VINYASA YOGA

Nancy neemt je mee in een fijne samenstelling van Vinyasa Yoga, adem- en flow (afhankelijk van de groep en de periode van het jaar). Je wordt uitgenodigd vloeiend te bewegen en te voelen wat er in je omgaat. Daarbij het besef van de schoonheid en wijsheid van je lichaam meer toe te laten. Er opent zich dan een andere dimensie voor je, waarbij een totale ontspanning waarneembaar is. Vanuit hier kan er ruimte komen voor een groter genieten, een creatieve impuls, nieuwe inspiratie, levenslust. Het is voedend om op een natuurlijke wijze samen te zijn: in stilte, in beweging en zo je eigen flow weer te ervaren! Na deze les voel je je stralend en thuis in je lichaam; een heerlijk relaxte dinsdag.


Wordt gegeven door: Nancy de Laat 

 Een les duurt: 75 minuten


"De yoga lessen van Charlotte zijn ontspannen, comfortabel en voelen vertrouwd. Dit is de plek als je op zoek bent naar een goede yoga flow. Charlotte is rustig, geeft duidelijke instructies, is professioneel, heeft veel kennis en geeft haar lessen met een vleugje humor. Zij is een goede docent en haar lessen zijn afwisselend met genoeg variatie. Haar stijl is simpel en haar lessen zijn makkelijk te volgen. Ze vertelt in detail hoe je in de juiste pose komt en, niet geheel onbelangrijk, maakt ze graag gebruik van hulpmiddelen. Daarnaast vertelt zij dat je vooral naar je lichaam moet luisteren om blessures te voorkomen en de beste yoga ervaring te beleven."

-- Sanne

LU JONG

Lu Jong betekent lichaamstraining of transformatie. Door de beoefening van Lu Jong trainen we onze subtiele lichaamskanalen en cultiveren we bewustzijn. Zo zorg je voor lichaam en geest. Deze vorm staat ook bekend als Tibetaanse helende yoga. In het westen weten we dat we voor het fysieke lichaam moeten zorgen, maar we begrijpen niet helemaal dat de gezondheid van het fysieke lichaam afhangt van de gezondheid van het subtiele lichaam. We hebben 72.000 subtiele lichaamskanalen. Door het verouderingsproces worden ze broos, verwrongen en geblokkeerd. Het beoefenen van Lu Jong versterkt niet alleen je fysieke gezondheid, maar zorgt ook voor kalmte, focus en vreugde. De bewegingen van Lu Jong zijn afkomstig uit oude Tibetaanse leerstellingen. Maar de hedendaagse praktijk is verbonden aan Tulku Lobsang. Van jongs af aan studeerde hij bij vele meesters in Tibet en nu leidt hij een nieuwe generatie docenten op. Michelle is een van de gecertificeerde Lu Jong-educators in Nederland. 

Wordt gegeven door: Michelle van Aarst

Een les duurt: 1,5 uur

Restorative yoga is gericht op herstel (to restore) door middel van het kalmeren van je zenuwstelsel. Het is een yogavorm zonder inspanning; de focus ligt op totale, diepe ontspanning. Je rust langere tijd (10 á 15 minuten) in voornamelijk liggende, comfortabel ondersteunde yogahoudingen, zonder strekking op te zoeken. Hierdoor wordt je uitgenodigd om volledig los te laten en krijgt je lichaam alle tijd om op een zachte manier te openen, kan je zenuwstelsel volledig tot rust komen en kunnen je lichaam en geest herstellen van het effect van (alledaagse) stress, opgeslagen in je systeem. Restorative yoga ondersteunt zo het zelfherstellend vermogen van je lichaam. In de houdingen ben je met een meditatieve aandacht bij je adem, die lichaam en geest met elkaar verbindt, zodat je nog dieper bij jezelf kunt komen. Restorative yoga is toegankelijk voor iedereen die behoefte heeft aan volledige ontspanning. Deze yogavorm is bij uitstek geschikt om te herstellen van (zware) inspanning of intensief sporten, is heilzaam bij blessures en zeer effectief bij stress, burn-out en overgangsklachten. In deze drukke maatschappij, waarin alles 24 uur per dag doorgaat is deze les is een heerlijk rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf.


Wordt gegeven door: Franka Meijer

Een les duurt: 75 minuten

RESTORATIVE YOGA

Onze kijk op yoga

‘Yoga’ betekent ‘verbinden’. Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die duizenden jaren geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. Want als je iets leent, geef je ook weer wat terug.

Wij vinden het belangrijk om uit de tradities en geschriften van de yoga te lenen, maar ook om deze kennis door te geven. Zo geven we, samen met iedereen in de Studio Soetra Sangha, in veelvoud terug aan de cultuur. Dat doen we niet alleen energetisch, maar op termijn ook door een deel van de winst en opbrengst te doneren aan o.a. liefdadigheidsprojecten van Tulku Lobsang.

STUDIO SOETRA

Studio Soetra is opgericht door ons, Michelle en Charlotte, twee yogi’s uit Amersfoort. Met Studio Soetra willen we jou, en iedereen in Amersfoort en omgeving die geïnteresseerd is in yoga, een fijne, veilige en vooral inspirerende plek bieden.

Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die zo’n 8.000 jaar geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. En als je iets leent, geef je het ook weer terug.

OVER ONS

Appelmarkt 3
3811 CT Amersfoort

CONTACT