Michelle

Michelle van Aarst

Yoga staat voor mij voor luisteren naar het verhaal dat je lichaam te vertellen heeft. Op die manier brengt yoga je verder op het pad van bewustwording. Ik geloof dat vorm, beweging en adem de sleutels zijn naar je eigen innerlijke wijsheid. Waarbij je lichaam je voertuig is, waar je goed voor wil zorgen.

Binnen Studio Soetra verzorg ik, naast Lu Jong lessen en docentenopleiding, ook massages en behandelingen. Ook kunnen mensen bij mij terecht voor 1 op 1 ademcoaching.

Ik ben gecertificeerd Lu Jong educator. Daarom ben ik, naast het geven van Lu Jong yoga, ook met de Lu Jong Academy gestart. Wil je hier meer over weten? Schrijf je in voor onze Studio Soetra mail of kijk op de betreffende pagina: Lu Jong Teacher Training.  

Mijn persoonlijke doel is om de ultieme bliss te ervaren, ultiem geluk waarbij je niets meer nodig hebt. Waarin je geen verlangen meer hebt naar meer, groter, intenser, beter. Dat gevoel, en deze kennis, wil ik graag delen met mensen en ze daarmee ook verder helpen op hún pad van bewustwording. Mensen helpen zit in mij. In mijn tienerjaren ben ik de verpleging ingegaan, maar toen yoga en meditatie op mijn pad kwamen ben ik gaan inzien dat er vele manieren zijn waarop je anderen kunt helpen. Met die gedachte ben ik in 2010 mijn bedrijf Satsang Soraya gestart. En ik ben heel blij dat ik mijn reis nu kan vervolgen binnen Studio Soetra. Reis je mee? 


सूत्र


Soetra : Sutra

-- Aforismen waarmee de kennis van rituelen, filosofie, grammatica of elke andere vorm van kennis kan worden overgedragen.

Charlotte Patty

Yoga betekent voor mij een manier om in je dagelijks leven naar de fluisteringen van je lichaam te leren luisteren. Je lichaam is je omhulsel, maar door yoga te beoefenen ontdek je dat er vele lagen verscholen liggen. We leven in een wereld met drukte en chaos. Nu, maar toen de eerste yoga Sutra’s werden beschreven ook al. Yoga is een manier om tot rust te komen temidden van de chaos. Door aan yoga te doen train je jezelf in het stilleggen van de wervelingen van de geest. Het ultieme doel van yoga is, hoe gek dat ook klinkt, uiteindelijk om met een kalme en vredige geest te leven en te sterven.  

In mijn jeugd is er een draaiing in mijn wervelkolom ontstaan; dat heet scoliose. Dit beïnvloed mijn zenuwstelsel, ademhaling, asymmetrische spierspanning en uitdagingen voor balans (zowel emotioneel, geestelijk als lichamelijk).

In yoga vind ik een manier om met mijn veranderende lichaam om te gaan. Prettig ouder te worden. Binnen de yoga kun je in een veilige omgeving je grenzen verkennen en misschien wel wat verleggen.

Mijn passie voor yoga groeide nadat ik in aanraking kwam met de stijl Iyengar yoga en Yoga for Scoliosis. Ik reisde de wereld over (Amsterdam, Duitsland, Turkije, Italië, Griekenland, Spanje, New York, USA) om van verschillende docenten binnen deze stromingen lessen, workshops en cursussen te volgen.

Bij Studio Soetra verzorg ik een ontspannen zondagochtend Hatha yoga, Hatha Alignment en Stoelyoga. Maar ook geef ik stoelmassages en yoga voor bedrijven, bij ons in de studio of op gewenste locatie. Stuur ons een bericht voor meer informatie!

Naast deze activiteiten ben ik mede-oprichtster van Stichting I love my back. Waar we ons inzetten voor een positief zelfbeeld voor jongeren met scoliose. www.ilovemyback.nl


Charlotte

अथ योगानुशासनम्


Atha yoga anushasanam

Nu begint de studie en beoefening van de discipline van Yoga.
-- eerste sutra van Patanjali