Één Lu Jong Academy, twee Teacher Trainingen

Bij Studio Soetra delen we onze yogareis met anderen. Niet alleen door het geven van yogalessen en workshops of door middel van verzorgende behandelingen, maar ook door onze kennis te delen binnen de Lu Jong Academy.Bij ons kun je twee verschillende opleidingen volgen: Tibetan Five Element Practice en Lu Jong teacher Training. Studio Soetra in Amersfoort is een van de weinige plekken in Nederland waar je een docentenopleiding in Lu Jong kunt volgen.

Tibetan Five Element Practice Training en de Lu Jong Teacher Training.

De Tibetan Five Element Practice Teacher Training duurt 7 lesdagen. Hierin maak je kennis met de principes van Lu Jong en ontdek je welke voordelen het beoefenen van Lu Jong in je dagelijks leven biedt. Na afloop ontvang je een certificaat.

De Lu Jong Teacher Training bestaat uit 14 lesdagen en is bedoeld voor mensen die hun yogareis met Lu Jong willen verbreden en verdiepen. De training bestaat uit een praktijkexamen en masterclasses die je krijgt van Tulku Lobsang zelf. Na afloop ontvang je een certificaat en ben je bevoegd om zelf les in Lu Jong te geven. 

Als Lu Jong nog nieuw voor je is raden we je aan om met de Tibetan Five Element Practice Teacher Training te beginnen. Alle trainingen vinden plaats in onze yoga studio aan de Appelmarkt 3 in Amersfoort.

LEES MEER OVER

OVER LU JONG

Lu Jong betekent lichaamstraining of transformatie. Door de beoefening van Lu Jong train je je subtiele lichaamskanalen en cultiveer je bewustzijn. Zo zorg je voor lichaam en geest. Deze vorm staat ook bekend als Tibetaanse helende yoga. In het westen weten we dat we voor het fysieke lichaam moeten zorgen, maar we begrijpen niet helemaal dat de gezondheid van het fysieke lichaam afhangt van de gezondheid van het subtiele lichaam. We hebben namelijk 72.000 subtiele lichaamskanalen! Door het verouderingsproces worden ze broos, verwrongen en geblokkeerd. 

Het beoefenen van Lu Jong versterkt niet alleen je fysieke gezondheid, maar zorgt ook voor kalmte, focus en vreugde.  De bewegingen van Lu Jong zijn afkomstig uit oude Tibetaanse leerstellingen, maar de hedendaagse praktijk is verbonden aan Tulku Lobsang. Van jongs af aan studeerde hij bij vele meesters in Tibet en nu leidt hij een nieuwe generatie docenten op. Michelle van Aarst is een van de gecertificeerde Lu Jong-educators in Nederland.

'Yoga staat voor mij voor luisteren naar het verhaal dat je lichaam te vertellen heeft. Op die manier brengt yoga je verder op het pad van bewustwording. Ik geloof dat vorm, beweging en adem de sleutels zijn naar je eigen innerlijke wijsheid. Waarbij je lichaam je voertuig is, waar je goed voor wil zorgen. Ik ben gecertificeerd Lu Jong docent. Vanaf mijn tienerjaren groeide mijn interesse in het spirituele pad, in meditatie en in yoga. Tijdens mijn reizen in India maakte ik kennis met verschillende vormen van yoga en behaalde ik mijn certificaten om Hatha yoga te mogen doceren en Ayurvedische behandelingen te geven. Naast mijn werk als docent geef ik namelijk ook massages en ademcoaching.'   

'In 2013 maakte ik kennis met Lu Jong tijdens een yoga retreat. De ‘helende’ krachten die van deze yogavorm uitgaan raakten mij diep en maakten mij blij. Dit paste bij mij, bij wie ik ben en bij hoe ik in het leven sta! Daarom wilde ik heel graag de docentenopleiding volgen om mijn kennis van Lu Jong te verdiepen. In 2016 behaalde ik mijn Lu Jong certificaat! In 2018 ben ik doorgegaan met de vervolgopleiding voor Lu Jong 2, dit is Lu Jong op een dieper niveau waarbij een groter beroep wordt gedaan op balans en uithoudingsvermogen, en ook hier haalde ik mijn certificaat! Ik vind het heerlijk om deze bijzondere yogavorm te mogen doceren vanuit de Boeddhistische traditie en daarom ben ik, naast het geven van Lu Jong yoga, ook begonnen met de Lu Jong Academy.'

'Op deze manier kan ik anderen op een verdiepende wijze kennis laten maken met deze vorm van yoga. Onze Academy is aangesloten bij Nangten Menlang International, het spirituele centrum van Tulku Lobsang.

Ik verwelkom iedereen die dit spirituele pad verder wil volgen in mijn lessen en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort!'

OVER JE LU JONG EDUCATOR

Tulku Lobsang Rinpoche is lama, spiritueel leider en arts. Hij is geboren in Amdo, Tibet in 1976. Toen hij zes jaar was ging hij het Bön-klooster in en begon daar met zijn religieuze vorming. Toen hij dertien was werd hij erkend als een tulku, een gereïncarneerde Lama, in de Gelug-lijn van het Tibetaans boeddhisme. In de intensieve opleiding die erop volgde bestudeerde hij de verschillende filosofische stromingen binnen het boeddhisme. Hij ontdekte dat hij beschikte over aangeboren, helende vermogens, en richtte zich in zijn studie vooral op de Tibetaanse geneeskunde en astrologie. 

In zijn lessen in Lu Jong, die hij in 2000 introduceerde in het Westen, geeft Tulku Lobsang veel aandacht aan de Tantrayana-methoden waarmee je de werking van je de werking van je energetische systeem van je lichaam kunt verfijnen. Hij verbindt de oude leerstellingen, van soms wel achtduizend jaar oud, aan hedendaagse toepassing en en maakt ze zo toegankelijk voor mensen van alle achtergronden, van over de hele wereld. Hij wordt geroemd om zijn charisma, zijn rechttoe rechtaan stijl en zijn grote wijsheid.

Heb je een vraag over de Lu Jong Academy? 

Neem contact met ons op:

Onze kijk op yoga

‘Yoga’ betekent ‘verbinden’. Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die duizenden jaren geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. Want als je iets leent, geef je ook weer wat terug.

Wij vinden het belangrijk om uit de tradities en geschriften van de yoga te lenen, maar ook om deze kennis door te geven. Zo geven we, samen met iedereen in de Studio Soetra Sangha, in veelvoud terug aan de cultuur. Dat doen we niet alleen energetisch, maar op termijn ook door een deel van de winst en opbrengst te doneren aan o.a. liefdadigheidsprojecten van Tulku Lobsang.

STUDIO SOETRA

Studio Soetra is opgericht door ons, Michelle en Charlotte, twee yogi’s uit Amersfoort. Met Studio Soetra willen we jou, en iedereen in Amersfoort en omgeving die geïnteresseerd is in yoga, een fijne, veilige en vooral inspirerende plek bieden.

Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die zo’n 8.000 jaar geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. En als je iets leent, geef je het ook weer terug.

OVER ONS

Appelmarkt 3
3811 CT Amersfoort

CONTACT