Over de Tibetan Five Element Practice Teacher Training

In de Tibetaanse filosofie bestaat het volledige universum uit vijf elementen: Aarde, water, vuur, wind én ruimte. Deze elementen zijn in niet alleen in de uiterlijke, zichtbare wereld aanwezig, maar óók in de innerlijke wereld. Oftewel: je lichaam.  

AARDE
Staat voor de stabiliteit. In je lichaam zijn dat je spieren en botten. Samen vormen zij de structuur.  


VUUR
Staat voor warmte en in je lichaam vertaalt zich dat naar je lichaamstemperatuur en hoe die gereguleerd wordt.  

WIND
Staat voor de adem, je levensenergie. Je adem brengt energie in je lichaam en in je bewustzijn. 


WATER 
Staat voor alles wat vloeibaar is in je lichaam: je lichaamssappen. 

RUIMTE 
Staat voor de holtes in je lichaam, in je organen en tussen je wervels.

Er is nog een derde plek waar deze elementen samenkomen, en dat is in je ‘geheime wereld'. In het Boeddhisme heet deze wereld Secret. Dit is de wereld van de gedachten en emoties. Elke dagen worden we geconfronteerd met gedachten en emoties. Sommigen zijn helpend, maar vaak krijgen we ook te maken met negatieve emoties of verstorende gedachten. Deze kunnen ons uit balans brengen.   

In de Five Element Practice Teacher Training krijgen we inzicht in de Tibetaanse elementenleer en de invloed ervan op zowel onze innerlijke als onze geheime wereld.


INHOUD FIVE ELEMENT

Deze training bestaat uit 7 lesdagen. In de training verdiepen we ons in de verschillende oefeningen die corresponderen met de elementen. Dit zijn bijvoorbeeld fysieke oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen. Ook gebruiken we ontspanningsoefeningen, meditatie technieken en massage oefeningen (Kum Nye) om de elementen weer met elkaar in balans te laten komen.    

Daarnaast leren we hoe men in de Traditionele Tibetaanse Geneeskunde kijkt naar wat deze balans of onbalans betekent voor onze fysieke gezondheid, en welke rol voeding en gedrag hierin spelen.

Een 1-daagse online masterclass van Tulku Lobsang Rinpoche zit inbegrepen bij de training. Je sluit de training af met een theorie-examen en een praktijkexamen bij je educator Michelle van Aarst. 

We delen binnenort de startdata van deze training met je.

Wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

De Tibetan Five Element Practice Teacher Training kost 1600 euro excl. BTW. Inclusief BTW bedragen de kosten 1852 euro.

Opbouw van de totale kosten van de training

  • Registratie en certificering bij Nangten Menlang International, de organisatie van Tulku Lobsang - 400 euro* 
  • Opleidingskosten Tibetan Five Element Practice Teacher Training met Michelle van Aarst - 1200 euro (ex BTW) 

*hier is geen BTW van toepassing 

Bij de prijs zijn verder inbegrepen: Online Masterclass met Tulku Lobsang (150 euro), de uitgebreide handout, koffie of thee en gezonde snacks.  

Maaltijden, reis- en overnachtingskosten zijn niet inbegrepen.

Volg je deze training als voorbereiding op de Lu jong Teacher Training? Dan krijg je korting. Neem hiervoor contact op met Michelle van Aarst.


Wil je hier meer over weten?
Bel of app Michelle

Eigenlijk is deze training voor iedereen geschikt, ongeacht je leeftijd, achtergrond of ervaring met yoga en meditatie. Wat belangrijk is, is je intentie om je te willen toewijden aan een mooi en diep proces van persoonlijke ontwikkeling en heling. Een proces dat nog heel lang doorgaat nadat de training is afgelopen.   

Ben jij docent in een andere yoga- of lichaamstechniek, meditatie, danser of therapeut en ben je geïnteresseerd in het uitbreiden van je kennis en professionele mogelijkheden? Dan nodigen we je ook van harte uit om deel te nemen in de training.

Heb je een vraag of wil je jezelf aanmelden?

Leuk! We horen graag van je.

Onze kijk op yoga

‘Yoga’ betekent ‘verbinden’. Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die duizenden jaren geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. Want als je iets leent, geef je ook weer wat terug.

Wij vinden het belangrijk om uit de tradities en geschriften van de yoga te lenen, maar ook om deze kennis door te geven. Zo geven we, samen met iedereen in de Studio Soetra Sangha, in veelvoud terug aan de cultuur. Dat doen we niet alleen energetisch, maar op termijn ook door een deel van de winst en opbrengst te doneren aan o.a. liefdadigheidsprojecten van Tulku Lobsang.

STUDIO SOETRA

Studio Soetra is opgericht door ons, Michelle en Charlotte, twee yogi’s uit Amersfoort. Met Studio Soetra willen we jou, en iedereen in Amersfoort en omgeving die geïnteresseerd is in yoga, een fijne, veilige en vooral inspirerende plek bieden.

Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die zo’n 8.000 jaar geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. En als je iets leent, geef je het ook weer terug.

OVER ONS

Appelmarkt 3
3811 CT Amersfoort

CONTACT